Spremite se, nije gotovo: Stižu još dva talasa nepogoda, evo ko treba da strepi najviše (FOTO)

Veći deo Srbije pogodilo je snažno nevreme koje je donelo obilne padavine i grmljavinu. Ulice Beograda, ali i drugih gradova u Srbiji su pod vodom. RHMZ najavljuje nove padavine tokom noće, ali i narednih dana.

Večeras i u toku noći će i u ostalim predelima da bude nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će biti intenzivniji u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda.

Loading..
Selo Gornja Gorevnica 11 km od Cacka. Padao je grad 10 minuta velicine kokosijeg jajeta.

Grad u selu Goranja Gorevnica kod Čačka; Foto: Čitalac Telegrafa

Očekuju se vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.

Nestabilno vreme sa lokalnom pojavom obilnih pljuskova sa grmljavinama, kratkotrajnim gradom i olujnim vetrom zadržaće se do utorka.

Na bujičnim vodotocima slivova Jadra, Ljubovije, Skrapeža, Kolubare sa pritokama, Jasenice i Kubršnice, kao i na bujičnim vodotocima na širem području Beograda tokom 23. i 24. juna moguća su lokalna izlivanja.

Loading..

U pojedinim delovima Beograda palo je danas po podne oko 60 litara kiše za samo sat i po, rečeno je Tanjugu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ).

Novi Beograd - poplava

Potopljeni automobili na parking na Novom Beogradu Foto: Telegraf

Od 1. do 23. juna palo je više od 100 litara kiše po kvadratnom metru u Beogradu, čime je premašena prosečna količina padavina za mesec jun, koja iznosi 85 litara.

Padavine su, kako je rečeno Tanjugu, bile neujednačene, a meštani su prijavili da je voda prodrla i u kuće.

Prema trenutnim podacima sa kojima raspolaže RHMZ, na Makišu je palo oko 60 litara kiše, dok je u drugim delovima, poput Banjice, palo svega nekoliko litara.

Kako javljaju meteorolozi, u Borči je palo 89 litar kiše, dok je na drugom mestu Zemun sa 53 litra. Nešto manje padavina bilo je na Makišu, 47 litara, dok je Slancima izmereno 41.

Embedded video

Aleksandar Petrović@gradjaninpokorn

🤔

Venizelisova-Gundulicev Venac1126:17 PM – Jun 23, 201945 people are talking about thisTwitter Ads info and privacy

Mestimično je padao grad, ali veoma slabog intenziteta i nije počinio nikakvu materijalnu štetu, navode u RHMZ.

VIDEO: Ludnica na Novom Beogradu, bulevari pretvoreni u rekePlay Video

(Telegraf.rs/Tanjug)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *