Donesite pametnu odluku – Strije kao problem

Strije su crvenkaste – ljubičaste ili bijele boje na koži kao vodoravne linije. Nastaju zbog naglog istezanja ili smanjenja kože zbog različitih uzroka: naglog gubitka težine, trudnoće, naglog rasta i razvoja u pubertetu, kod bodybuildersa.

Strije se pojavljuju podjednako kod žena i kod muškaraca, ali jasno su locirane i naravno da su žene s njima više opterećene. U osnovi su uzrokovane naglim istezanjem kože i pucanjem vezivnog tkiva jer se tijelo ne može tako brzo prilagoditi. U žena se najčešće javljaju na bokovima, grudima i stražnjici. A kod muškaraca na donjem dijelu leđa, na bicepsu ili trapezu. Nije potrebno dugo čekati kad ih primijetite, jer se tek tada mogu omekšati ili ukloniti. Skupinama s rizikom (trudnice, sportaši, ljudi koji često variraju u težini) savjetuje se da primijene prevenciju na rizične dijelove tijela prije pojave vidljivih strija.

Na tržištu postoji veliki broj preparata, ali ne težite najskupljim preparatima. Pokušajte koristiti što je moguće više prirodnih i ljekovitih preparata. Nanesite ih dva puta dnevno na kritičnim mjestima kružnim pokretima. Također preporučujem trljanje lagano zagrijanog laganog sezamovog ulja kao i jojoba ulje jer je bogato vitaminom E.

Strije je vrlo teško ukloniti kad se već formiraju, pogotovo ako su prošla dugo vremena od kada su stvorena! S bijelim starim strijama laseri pomažu poboljšati pigmentaciju u tim dijelovima. Na raspolaganju je mnogo više metoda kozmetičkog salona, ​​ali želio bih vas barem upozoriti da je vrlo teško riješiti se starih strija, dobro se raspitati o odabranoj metodi, budite sigurni da se konzultirate s liječnikom i ne pristajete na bilo koji tretman koji navodno obećava. Donesite pametnu odluku jer je to vaše tijelo i trebali biste je štititi i poštivati ​​jer će vam samo dugo služiti!

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *