Kamilica za prirodnu njegu kože

Postoji nekoliko vrsta kamilice. Najpopularnije za korištenje su rimska kamilica Chamomelum nobile i kamilica Chamomilla recutita. Imaju nešto drugačiji kemijski sastav i esencijalno ulje. Kamilica ima izuzetna ljekovita svojstva na tijelo i zdravlje, poput:

  • Ublažava bolove u trbuhu i grčeve
  • Smanjuje upalu u tijelu
  • Ubrzava znojenje u vrućici
  • Omekšava tkiva i kožu
  • Smiruje psihu i uklanja nesanicu
  • Obnavlja tkiva i kožu kod opekotina
  • Izvrsno za ispiranje očiju, rane, kosu …

Bitno svojstvo kamilice je umirujuće i nježno. Umiruje upalne procese, omekšava i hrani tkiva. Njegova karakteristika posebno je izražena u kozmetici jer je kamilica jedno od najboljih ljekovitih biljaka za njegu kože i kose. Svatko tko par puta dnevno ispere lice ili tijelo čajem od kamilice primijetit će sljedeći dan koliko kamilice blagotvorno djeluje na kožu, koliko je koža svjetlija, mekša, mekša. Ispiranje kose kamilicom uzrokuje da postane meka i sjajna, a osim toga posvjetljuje kosu ljudi koji imaju smeđu kosu.

Kamilica za sjaj kose
Cvjetovi kamilice s vrućom vodom. Ostavite stajati 20 minuta, procijedite čaj i umiješajte limunov sok. Operite kosu, a zatim isperite čajem. Ne morate ponovno oprati kosu.

Kamilica kao piling
Pomiješajte klinčiće kamilice i bademovo ulje. Masirajte lice i vrat laganim kružnim pokretima. Ovaj piling treba odmah koristiti i namijenjen je svim tipovima kože.

Kamilica kao obloga
Koristite filtere čaja od kamilice kao oblogu za umorne oči i kada imate problema s obrvama. Kamilica smanjuje tamne krugove oko očiju i odmara ih.

Čaj od kamilice vrlo je dobar sredstvo za umirenje. Redovito pijte čaj i hranite se iznutra prema vani.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *