Maske ricinusovog ulja

U posljednje vrijeme ricinusovo ulje postalo je vrlo “topolsko”. Svi vjerojatno znaju da je izvrsna za njegu kose. Maske ricinusovog ulja koriste se za probleme gubitka kose i za brži rast kose. Vruće ricinusovo ulje idealno je za probleme vlasišta. Dodavanje toplog ulja u gotov proizvod pomoći će hranjivim tvarima da dođu do najdubljeg u vlasištu. Masaža ulja u vlasište pomaže u borbi protiv peruti, suhog vlasišta i gubitka kose.

Ricinusovo ulje sadrži vrlo rijetku ricinusovu kiselinu, čak 90%. Vjeruje se da je ricinusovo ulje tako ljekovito. Ricinoleinska kiselina pokazala se vrlo učinkovitom protiv gljivica, plijesni, virusa, parazita i bakterija. Pomaže kod manjih posjekotina, opekotina, ogrebotina, koristi se kao prevencija protiv strija i protiv ekcema.

Ono što je zanimljivo kod ovog ulja je da se preporučuje ako želite guste obrve ili jače trepavice.

Kako se ricinusovo ulje koristi za jačanje obrva i trepavica
Upotrijebite štapiće za uši. Premažite uljem i krenite uz obrve. Također možete pržiti duž trepavica štapom. Ricinusovo ulje je blago i neće iritirati oči kada dođe u kontakt s očima. Umjesto štapića, možete koristiti četkicu od maskare koju ste pojeli ili češalj za obrve. To je sve što vam je potrebno da regenerirate obrve. Učinite to veče prije spavanja, najbolje svake večeri.

Ricinusovo ulje za jače i ljepše nokte
Ovo se ulje pokazalo učinkovitim pripravkom u poboljšanju rasta noktiju. Također može hraniti kožu oko noktiju. Aplikacija je jednostavna – nekoliko minuta masirajte nokte i područje noktiju uljem.

Ricunusovo ulje za uklanjanje šminke
Ricinusovo ulje savršeno uklanja šminku. Evo kako pripremiti sredstvo za uklanjanje šminke za svoj tip kože:
    Masna koža – 30% ricinusovo ulje, 70% suncokretovo ulje.
    Normalna koža – 20% ricinusovo ulje, 80% suncokretovo ulje
    Suha koža – 10% ricinusovo ulje, 90% maslinovo ulje

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *