10 korisnih savjeta kako smanjiti upotrebu mobilnog interneta

Evo deset najkorisnijh savjeta kako smanjiti upotrebu mobilnog interneta bez prtjerane muke i napora.

Sažeti Chromeove stranice
Koristite li Googleov web preglednik za sav internetski promet? Pa, ovaj savjet može smanjiti protok podataka za 30 do 35 posto. Konkretno, trebate pokrenuti Chrome, kliknite tri točke u gornjem desnom kutu, odaberite Postavke, a zatim Spremanje podataka.

Jednom riječju, ako uključite Uštedu podataka, Internet će teći nešto sporije.

Riješite se aplikacije Facebook
Poznato je da je aplikacija za Android na Facebooku poprilična količina mobilnog internetskog prometa. Moguća alternativa je Tinfoil za Facebook ili pregledavanje Facebooka pomoću Chromea.

Za početak potražite prečac: Otvorite Facebook u Chromeu, otvorite izbornik i odaberite opciju Dodaj na početni zaslon.

Izvanmrežno koristite aplikacije, igre i usluge
Neke aplikacije i igre moraju stalno biti povezane na Internet da bi funkcionirale. Za ostale to nije potrebno: dovoljno je preuzeti ih. Provjerite što možete učiniti s često korištenim aplikacijama i igrama bez povezivanja s Internetom.

Ograniči promet pozadinskih podataka
Najlakši način je smanjiti promet naručivanjem aplikacija za snimanje pozadinskog prometa, kao što su sinkronizacija e-pošte, osvježavanje feeda vijesti, vrijeme i slično.

Otvorite Postavke, zatim Upotreba podataka, a zatim Ograničite pozadinske podatke za pojedinačne programe, postavke i aplikacije. Također možete promijeniti postavke sinkronizacije Googleovih usluga tako da otvorite Postavke, potom Račun, Google, a zatim poništite odabir usluga ispod vašeg računa za usluge koje ne želite automatski sinkronizirati i nadograditi.

Isključite automatsku nadogradnju
Nadogradnje aplikacija mogu također imati značajan utjecaj na potrošnju mobilnog interneta. Provjerite radi li vaš pametni telefon automatski ili čeka vaše dopuštenje.

U Trgovini Google Play otvorite navigaciju na lijevoj strani, a zatim na vrhu dodirnite Postavke. Vidjet ćete opciju Automatsko ažuriranje aplikacija. Kliknite na nju i provjerite je li postavljeno na Ne automatski ažuriranje aplikacija ili Automatsko ažuriranje aplikacija samo putem Wi-Fi-ja.

Izbjegavajte strujanje
YouTube, Spotify, Vine i slične internetske usluge mogu biti veliki potrošači podataka. Ako ne možete bez glazbe i videa u pokretu, prenesite dio kolekcije s računala na telefon i slušajte ili gledajte izvan mreže. Ako vaš pametni telefon nema dovoljno memorije, nabavite adapter za SD SD karticu.

Saznajte koje aplikacije najviše troše
Otvorite Postavke, a zatim Korištenje podataka da biste saznali koje aplikacije najviše troše na mobilnom Internetu i odlučite želite li ih potpuno ukloniti ili smanjiti njihovu upotrebu.

Koristite izvanmrežnu navigaciju
Google Maps i slične usluge mogu biti veliki potrošači ako niste pažljivi. Srećom, oni se mogu koristiti bez pristupa internetu.

Izbjegavajte preuzimanje, prijenos i prijenos slika i videozapisa
Jedna minuta HD videozapisa je poput 200 MB podataka za prijenos. Ako niste u hitnoj situaciji, bolje je da pričekate dok se ne nađete u Wi-Fi zoni.

Koristite Bluetooth
Pored Wi-Fi-ja, postoji još jedan standard za prijenos podataka koji nećete platiti za njegovo korištenje. S Bluetoothom možete lako prenositi vrlo velike datoteke ako ste na mreži.

Uključite Bluetooth i pustite da vaš pametni telefon traži uređaj s kojim se želite povezati. Kad se nađe, kliknite gumb za dijeljenje ili odaberite odgovarajuću opciju s popisa.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *