Koliko dugo mogu jaja stajati u hladnjaku?

Važno je da znate kako zaštititi sebe i svoju obitelj od bolesti. Ponekad je lako odrediti kada se hrana u hladnjaku pokvari, ali ponekad nije. Sve što obično morate učiniti je provjeriti izgled hrane ili njezin miris.

Kada je riječ o svježini jaja, trebali biste obratiti pažnju na datum na naljepnici kartonske jaje. Standardi upotrebljivosti hrane kažu da datum ne smije biti veći od 30 dana od datuma pakiranja.

Ako datum ne pronađete na kutiji ili ste kupili jedan komad, smatra se da će jaja zadržati optimalnu kvalitetu do tri tjedna. Pod “optimalnom kvalitetom” podrazumijevaju se sljedeće karakteristike jaja: bogat i čvrst žumanjak, bogat i čvrst jaje. Kako jaje ispušta luk, jaja se šire, tako da želite koristiti svježa jaja za kolače i druge recepte tamo gdje je oblik važan, a starija jaja sačuvajte za umućena jaja i druge jednostavne recepte od jaja.

Kako znam da su jaja razbijena?
Jaja su jedna od rijetkih životinjskih namirnica koje možete čuvati u hladnjaku, a da pritom zadržite optimalnu kvalitetu. Jaja se vjerojatno neće pokvariti u hladnjaku, ali mogu se sušiti tijekom vremena. Oni se ne pokvari automatski nakon određenog datuma.

Ako jaja već nemaju salmonelu, ona se neće razviti ni u jaja u vašem hladnjaku. Ako jaja sadrže salmonelu, broj bakterija bit će vrlo nizak, jer ova bakterija ne raste u hladnim uvjetima, poput hladnjaka, i pravilnim rukovanjem, kuhanjem i drugim mjerama sigurnosti hrane, bakterija će biti ubijena.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *