Pravilno čišćenje lica – evo što treba imati na pameti

Čišćenje lica neizbježan je dio rutine koju biste trebali obavljati svaki dan ako želite imati zdravu i njegovanu kožu lica. Iako se ovo može činiti vrlo jednostavnim zadatkom, ponekad imamo grešaka koje imaju suprotan i krajnje štetan utjecaj na kožu.
Tijekom dana na našoj se koži nakupljaju mnogo nečistoća i štetnih tvari koje je potrebno temeljito ukloniti. Takvo čišćenje ima veliki utjecaj na cjelokupno zdravlje vaše kože, zbog čega smo pronašli savršenu rutinu koju biste trebali slijediti svake večeri. Rezultati će vas sigurno iznenaditi i oduševiti!

 1. Uklanjanje šminke
  Prije svega, morate temeljito ukloniti svu šminku koju ste nosili taj dan. Budući da ga ponekad može biti potpuno ukloniti, stručnjaci preporučuju upotrebu preparata na bazi ulja jer najučinkovitije uklanjaju šminku i nježni su za vašu kožu.
 2. Čišćenje lica vodom
  Sredstva za uklanjanje šminke na bazi ulja ukloniti će i najtvrdokorniji make-up, ali vaše će lice ostati masno i puno drugih nečistoća, pa je drugi korak izuzetno važan. Operite mlakom vodom da biste uklonili ostale nečistoće, a ako je moguće, koristite micelarnu vodu, što je posebno učinkovito. Osim toga, izbjegavajte pranje vrlo vrućom vodom jer ona isušuje kožu.
 3. Koristite piling
  Taj se korak ne bi trebao raditi svaki dan, već otprilike jednom tjedno, ali je jednako važan. Da bi vaša koža bila zdrava, meka i nježna na dodir, mrtve i suhe stanice kože potrebno je povremeno uklanjati. Piling možete kupiti u drogerijama ili ga napraviti sami i masirati ga kružnim pokretima po licu, a zatim isprati mlakom vodom.
 4. Koristite maske za lice
  Brojni proizvodi za njegu lica, iako učinkoviti, ne prodiraju duboko u pore, već čiste površinu. Iz tog razloga potrebno je koristiti maske za lice koje će dubinski očistiti pore, ali i nahraniti kožu. Idealan izbor su maske od gline koje umiruju, pročišćavaju, njeguju i njeguju kožu. Obično se koristi dva puta tjedno.
 5. Toniranje
  Posljednji, ali ne najmanje važan korak, je nanošenje tonika. Povećat će performanse drugih proizvoda za čišćenje lica, osvježiti i revitalizirati kožu. Osim toga, zaštitit će pore, umiriti kožu, ali i uravnotežiti njezin pH. Ovaj se proizvod ne ispire, već se nanosi jastučićem na licu i vratu i ne smije ga se preskočiti.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *