Dva najlakša i najjeftinija načina čišćenja perilice rublja

Koliko god vam se moglo činiti da je vaša perilica rublja čista, budite sigurni da to nije. Iako zvuči zastrašujuće, vaša perilica rublja je pravo leglo bakterija, ali nema potrebe za panikom. Možete ga jednostavno dezinficirati i očistiti u samo nekoliko poteza.

Ako želite dobro očistiti svoju perilicu, ne morate trošiti mnogo novca na skupe preparate. Možete i sami napraviti sjajan deterdžent za rublje, a sastojke vjerojatno već imate u kuhinji.

1) Alkoholni ocat i soda bikarbona

Alkoholni ocat dezinficiraće, pomoći će uklanjanju pupoljaka, a kiselina u sirćetu ukloniće tvrdokorne tragove s praha za pranje rublja ili omekšivača. Ako iz vašeg stroja dolaze mirisi, soda bikarbona će riješiti problem. Ubacite jednu šolju sirćeta, jednu šolju sode bikarbone i tople vode i zavrtite jedan ciklus.

2) Limunov sok

Ako imate problema sa hrđom, prebacite mašinu na najvišu temperaturu na programu ključanja. Dodajte dve čaše iscijeđenog limunovog soka. Kad je mašina gotova, ponovite isto, ali ne stavljajte limunov sok. Na ovaj način ćete očistiti mašinu od svih nečistoća, uključujući i hrđu.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *