Riješite se ružnih navika

Lako je reći da prestanete dodirivati ​​lice jer se virus prenosi kroz usta, nos i oči. Većina nas je vjerojatno tek sada svjesna koliko često dodirujemo lice, odmaramo bradu po rukama, trljamo oči … Svjesnost je samo prvi korak, mnogo se teže riješiti navike. Stoga vam predlažemo da isprobate nekoliko trikova.

Dodirnite ruke umjesto lica

Stručnjaci savjetuju da se odreknete loših navika zamjenom jedne druge. Kad shvatite da često dodirnete lice, pokušajte dodirnuti ruku umjesto lica.

Drugi trik je nabaviti antistres lopticu ili bilo koji predmet koji možete držati, mijesiti, prevrtati … Naravno, mora se čistiti i prati i redovito održavati higijenu.

Pokrijte prištiće flasterom

Osim što se zaštitite od ručnog prenošenja virusa, ove promjene navike važne su i ako imate neke kožne probleme poput prištića, akni ili ekcema. Tko se suoči s tim, zna koliko je teško odoljeti njihovom pucanju.

U ovom slučaju postoje još dva rješenja. Prvo je staviti flaster na vaše akne ili prištić, što će stvoriti fizičku barijeru. A drugi trik je primijeniti vazelin. Izgubit ćete osjećaj da zapravo nešto morate napraviti na licu, pa ćete to vjerojatno prestati raditi.

Snažan miris sprečava grickanje noktiju

Još jedna ružna opasnost po zdravlje, a da ne spominjemo izgled, je grickanje noktiju.

U ovom je slučaju vrlo učinkovito poduzeti mjere za aktiviranje mirisa. Jednostavno, ali učinkovito. Kad stavite ruku na usta, vaš miris reagira na snažne, drugačije ili neugodne mirise i vjerojatno ćete automatski povući ruku. Postoje i sredstva za grickanje noktiju, a dovoljno je započeti s korištenjem sapuna jakog mirisa.

Ono što trenutno možete učiniti je rezati nokte i na taj način jednostavno nećete imati čime grickati.

Umjesto leća prebacite se na naočale

Oči su posebno osjetljive i nošenje kontaktnih leća zahtijeva ozbiljnu higijenu kada se stave i uklone. Oni koji ih nose znaju to. Međutim, u slučajevima pandemije, ako možete, nosite naočale umjesto leća. Manje ćete se nervirati da se grebe oko vas.

Author: dan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *